Op zaterdag 25 november 2017 opende wethouder Jurgen Van Houdt de tentoonstelling ‘De Verborgen Parel – Het Aramese erfgoed’ in de expositieruimte van de Openbare Bibliotheek Enschede.

Van Houdt sprak over de Arameeërs als de verborgen parel van Enschede. Dr. van Ginkel, onderzoeker van de Aramese Taal en Cultuur en Anne Turan, secretaris van de Aramese Federatie, verzorgden interessante inleidingen. Johny Messo, voorzitter van de World Council of Arameans presenteerde tijdens de openingsceremonie zijn pas gepubliceerde boek Arameans and the Making of ‘Assyrians’.

Verder kreeg de Enschedese schilder Aydin Atto de Aram erepenning uit handen van de voorzitter van de Aramese Federatie Johnny Shabo. Atto is vooral bekend van zijn schilderijen over de genocide van 1915, de volkerenmoord op Armeniërs, Arameeërs en andere minderheden in het Ottomaanse rijk.

De tentoonstelling, gebaseerd op de boekenreeks The Hidden Pearl, bevat foto’s, schilderijen en teksten over de 3.000 jaar oude geschiedenis van de Arameeërs en over de Syrisch-orthodoxe Kerk als erfgename van het oude Aramese erfgoed.

De tentoonstelling werd georganiseerd door de Aramese Federatie in samenwerking met de lokale Aramese vereniging Platform Aram. De tentoonstelling is vanaf 25 november tot en met 14 december te zien in het gebouw van de Openbare Bibliotheek te Enschede.

Copyright foto’s: Drs. Gewargis Acis


This event has ended